Osiguranje drona (bespilotnih letjelica)

Osigurajte svoj dron i zaštitite se od moguće štete koju može prouzročiti. Sva šteta koju Vaša letjelica prouzroči biti će nadoknađena do osigurane svote. Zatražite besplatnu ponudu police osiguranja drona. Osiguranje drona je obavezno pošto se na dronove primjenjuje zakon o zrakoplovima. Ukoliko želite osigurati i svoju letjelicu, dogovorite kasko osiguranje drona i osigurajte ga od krađe, pada ili udara groma. Naš agent će Vam osigurati najbolju cijenu.

Žena upravlja dronom koji se nalazi u zraku nedaleko od nje
Osiguran dron na kamenu čeka poljetanje

Zakon o osiguranju dronova


Prema zakonima i propisima EU sve naprave kojima se upravlja u zraku spadaju pod zrakoplove, a to uključuje i bespilotne letjelice. Dakle prema dronovima se primjenjuje zakon o zrakoplovima.”

Bespilotnim letjelicama smatraju se pak sve letjelice bez posade koje se mogu nadzirati na daljinu ili letjeti samostalno uporabom unaprijed programiranog plana leta.

Više o osiguranje dronova

Neovisno o težini, veličini i brzini, dron može ljudima ili imovini prouzročiti značajnu štetu. Vi ste kao vlasnik bespilotne letjelice odgovorni ako trećoj osobi oštetite imovinu ili zdravlje.

Kako bi izbjegli plaćanje i izlaganje financijskom riziku potrebno je ugovoriti policu osiguranja od odgovornosti za upravljanje bespilotnom letjelicom.

Važno je znati da se osiguranje dronova dijeli na osiguranje od odgovornosti i na kasko osiguranje drona.

Cijena osiguranja drona

Polica odgovornosti za upravljanje bespilotnom letjelicom uglavnom se ugovora na iznos od 750.000 kuna, što znači da će osiguranje pokriti sve štete koje prouzročite svojom bespilotnom letjelicom na tuđoj imovini i zdravstvene troškove  ali do navedene svote osiguranja.

Kasko osiguranje drona

Kasko osiguranje drona, kao i kod motornih vozila, štiti Vašu imovinu.

Kasko osiguranje drona pokriva sve štete nastale nestankom, uništenjem ili oštećenjem osiguranog drona. Policom kasko osiguranja drona prihvaćaju se sve štete koju su nastale zrakoplovnom nesrećom, što uključuje sudar ali i pad letjelice, požarom, štete na električnoj instalaciji, izravan udar groma, olujom, tučom, krađom ili zlonamjernim postupcima trećih osoba.

Je li osiguranje drona obavezno?

Osiguranje drona je vrsta obveznog osiguranja. Osiguranje od odgovornosti za upravljanje dronom je obvezno za sve dronove koji su teži od 250 grama ili koji na sebi imaju kameru.

Kasko osiguranje drona je vrsta dobrovoljnog  osiguranja kojom štite vlastitu imovinu od nepredviđenih situacija.

 

Zašto osigurati dron?

Registracija drona prema Zakonu zahtjeva i ugovaranje police osiguranje te ako želiš letjeti dronom prema Zakonu morat ćeš osigurati svoj dron.

Dron nije igračka i to uvijek treba imati na umu. Radi se o letjelici, neovisno koliko ona bila mala i u praksi se pokazalo da i mala letjelica može nanijeti velike štete na imovini, ali i zdravlju ljudi.

Neoprezno i nestručno upravljanje i rukovanje dronom može izazvati velike novčane izdatke za vlasnika bespilotne letjelice.

Ugovaranjem police osiguranja drona osiguravate Vašu odgovornost za upravljanje dronom, što znači da svu možebitnu štetu koju učinite osiguranim dronom na imovini i zdravlju trećih osoba nećete platiti sami, već će štetu podmiriti osiguravajuće društvo s kojim ste sklopili policu osiguranja.

Koliko košta osiguranje drona?

Osiguranje drona, odnosno bespilotne letjelice ovisi o nekoliko karakteristika samog drona. Na cijenu police od odgovornosti utječe vrsta bespilotnog zrakoplova, namjeni korištenja, maksimalnoj težini pri polijetanju, klasi bespilotnog zrakoplova i o teritorijalnom pokriću. Za kasko osiguranje osim ovih podataka biti će potrebna i novonabavna cijena bespilotne letjelice.

Osiguranje drona u FIT2001

Kao Vaš agent za osiguranje vodit ćemo Vas kroz cijeli proces osiguranja Vaše bespilotne letjelice. Putem ćemo objasniti sve uvjete osiguranja i pripremiti Vas što još morati napraviti kako bi po zakonu mogli upravljati bespilotnom letjelicom. Odgovoriti ćemo na sva Vaša pitanja i cijelu proces možemo obaviti online, ako ti takav pristup želiš.

Više o dronu s bloga

Osiguraj dron
Zatraži najbolju ponudu bespilotne letjelice

Brinemo da dobiješ najbolju ponudu police osiguranja odmah

Ispuni kratki upitnik bez obaveza i kroz par minuta dobit ćeš besplatnu ponudu na email

Što danas želiš osigurati?

Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova

Druge vrste osiguranja

Podsjetnik na registraciju
#zaboraviosam

Jedan ste od onih koje drugi moraju podsjećati na registraciju vozila? Ne brinite, popunite obrazac i mi ćemo Vas podsjetiti putem maila ili poruke.

Na vrh
Kontaktirajte nas putem Messengera
Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Filip ĐudajekAgent za osiguranje

Pozdrav!
Kako Vam mogu pomoći?

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.

QR kod za Viber

Pošalji nam sliku svoje police osiguranja i stiže najpovoljnija ponuda osiguranja.

+385 99 6947478

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.