Kasko osiguranje

Maksimalno osigurajte svoj auto od krađe ili oštećenja. Zatražite besplatnu ponudu kasko osiguranja. U potpunosti zaštitite svoje vozilo, osigurajte ga od krađe i oštećenja. Bezbrižan san nema cijenu.

Kasko osiguranje
Kasko osiguranje - Obitelj u šumi šeta šumskim putem

Što je kasko osiguranje?

Kasko osiguranje je vrsta dobrovoljnog osiguranja koje štiti vašu pokretnu imovinu. Ono je najčešći oblik osiguranja koje se nudi uz policu obveznog osiguranja motornog vozila i služi fizičkim i pravnim osoba da dodatno zaštite svoja motorna vozila. Ugovaranjem police kasko osiguranja izbjegavaju se troškovi popravaka malih i velikih šteta nastalih na motornom vozilu.

 

Kasko će podmiriti popravak vašeg vozila ukoliko skrivite prometnu nesreću, dok će polica obveznog auto osiguranja podmirit štetu na unesrećenim vozilima i troškove liječenja ozlijeđenih osoba. Također puno kasko osiguranje, između ostalog, štiti vas od rizika krađe vozila, vandalizma i rizika sitnih nezgoda u prometu, kao npr. udaranje gradskih stupića, rizik grebanja auta na parkiralištu i sličnih nenamjernih nesreća.

Zašto novi automobili ugovaraju police kasko osiguranja?

Kako bi se zaštitila velika investicija koju predstavlja kupnja novog automobila, svim onima koju kupe novi automobil preporuča se ugovaranje police punog kasko osiguranja. Ugovaranje ovakve vrste osiguranje isplativo je prilikom kupnje novog automobila zato što su troškovi popravka pojedinih šteta, veliki. Uzmemo li u obzir da kasko osiguranje pokriva i rizik krađe automobila svima je jasno zašto bi svi oni koji voze automobile novijih godina proizvodnje trebali imati i policu kasko osiguranja.

Što pokriva polica kasko osiguranja?

Skrivite li prometnu nesreću, polica obveznog osiguranja podmirit će troškove nastale na tuđoj imovini, odnosno podmirit će štetu na vozilima i građevinama unesrećenog, ali i troškove liječenja unesrećenih osoba. U tom slučaju sami ćete se morati pobrinuti za troškove popravka vašeg vozila. Ukoliko imate policu kasko osiguranja, tada će osiguravajuće društvo s kojim imate ugovorenu policu kasko osiguranja podmiriti štetu nastalu na vašem vozilu. Police punog kaska također pokrivaju i rizik krađe vozila, ali i troškove popravka sitnih oštećenja, poput oštećenja na parkingu ili neke druge nenamjerne štete na vašem vozilu. U sljedećoj tablici nabrojani su osnovni događaji od kojih je osigurano vaše vozilo ukoliko ugovorite policu kasko osiguranja:

 1. prometna nesreća
 2. krađa ili neovlaštena uporaba
 3. vandalizam
 4. udar u vozilo
 5. požar i eksplozija
 6. djelovanje prirodnih sila
 7. oštećenje vozila od domaćih životinja, divljači i glodavaca
 8. iznenadnog kemijskog ili toplinskog djelovanja
 9. manifestacije ili demonstracije

Što polica kasko osiguranja ne pokriva?

Iako veći dio pojedinaca prilikom ugovaranja kasko osiguranja postavljaju pitanja što polica kasko osiguranja pokriva, isto je tako važno postaviti i pitanje što polica kaska ne pokriva, tj. koji su to rizici isključeni po samom zakonu ili isključeni po samoj polici kasko osiguranja. To je jako teško generalizirati, budući da svako osiguravajuće društvo ima drugačija pravila i uvjete. Jako je važno pročitati uvjete koji dolaze uz policu osiguranja kako bi saznali u kojim situacijama neće vrijediti vaša prava iz police. Ipak, postoje neke osnovne situacije u kojima osiguravajuća društva neće isplatiti štetu unatoč ugovorenoj polici kaska:

 1. šteta nastala na auto-sportskim manifestacijama
 2. upravljanje vozilom bez odgovarajuće dozvole
 3. štete nastale na vozilo ako vozilom upravlja vozač pod utjecajem alkohola, droge ili narkotika
 4. štete prouzročene namjerno
 5. štete nastale rizikom krađe vozila ako osiguranih nije u mogućnosti predočiti
 6. originalne ključeve i prometnu dozvolu
 7. krađa ako vozilo nije bilo zaključano ili je krađa bila olakšana
 8. štete nastale na vozilu zbog pogonskih šteta, bez uporabe propisane zimske
 9. opreme te štete nastale smrzavanjem tekućine za hlađenje motora

Što utječe na cijenu kasko osiguranja?

Osnovnica za obračun kaska je novonabavna cijena vozila. Centar za vozila (CVH) svake godine izdaje nov katalog prema kojem se uzimaju vrijednosti automobila za kasko osiguranje automobila. Prilikom izračuna, cijena kasko osiguranja u obzir se uzima i oprema koju automobil posjeduje. Osiguravajuća društva prilikom izračuna cijena polica kaska osiguranja se isključivo vode novonabavnom cijenom vozila, stoga kasko osiguranje gubi smisao što je vozilo starije. Razlog je što se premija izračunava prema novo nabavnoj vrijednosti vozila dok se totalne štete isplaćuju prema tržišnoj vrijednosti vozila.

Koje su vrste kasko osiguranja?

Kada se govori o vrstama kasko osiguranja govori se o potpunom ili djelomičnom pokriću.

Puno kasko osiguranje predstavlja policu osiguranja kojom su pokriveni svi rizici koji mogu prouzročiti oštećenje, uništenje ili nestanak vozila.

 

Isto tako postoji i djelomično kasko osiguranje, a ono se ugovora na polici obveznog auto osiguranja i nije zasebna polica osiguranja. Polica djelomičnog kasko osiguranja pokriva posebno navedene rizike koji se ugovaraju prema potrebama, željama i mogućnostima plaćanja vlasnika vozila.

Franšiza u kasko osiguranju

Franšiza u osiguranju nema nikakve veze s pojmom franšize u poduzetništvu. U svijetu osiguranja franšiza definira način na koji će osiguranik, odnosno osoba koja ugovara kasko osiguranje sudjelovati u podmirenju nastalih šteta. Sve veći broj osiguravajućih društava na policama kasko osiguranje uključuje obvezne franšize. U pravilu to znači da imate pravo na punu isplatu prve štete, ali kod prijave sljedećih šteta u istoj osiguravanoj godini dolazi do aktivacije franšize, odnosno sudjelovanja u šteti od strane ugovaratelja. Postoji i dobrovoljna franšiza kod koje osiguranik kod svake nesreće sudjeluje u šteti u iznosu koji je na polici ugovoren. Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Kasko osiguranje i leasing motornih vozila

Leasing društva od svojih korisnika prilikom ugovaranja ugovora o leasingu motornih vozila zahtijevaju da korisnik vozila ugovori policu kasko osiguranja. Na taj način leasing društva štite svoju imovinu koju njihovi korisnici upotrebljavaju. Leasing se ugovara za nova vozila velikih vrijednosti, stoga su i štete na takvim vozilima velike vrijednosti. Ugovaranje police kaska pogoduje i korisnicima leasinga zbog toga što izbjegavaju plaćanje velikih šteta na motornim vozilima. Pokrivanjem motornog vozila kasko osiguranjem rizik se prenosi s leasing društva na korisnika, odnosno korisnik prebacuje odgovornost na osiguravajuće društvo.

Dodatan pokrića na polici kasko osiguranja?

Na polici punog kasko osiguranja sve više osiguravajućih društava u svoju ponudu osiguranja uključuje i dodatne pokrića za kasko osiguranje. Ponude osiguravajućih društava su različite, stoga je važno je imati svog agenta za osiguranje koji razumije i može preporučiti ono što bi vama najviše odgovaralo. Potrebno je naglasiti kako prilikom ugovaranja svakog dodatnog pokrića povećavate i premiju police osiguranja. Neke od dodatnih opcija koje se mogu ugovoriti uz police kasko osiguranju su:

 • zaštite bonusa
 • otkupa prava na alkohol
 • isključivanje uvjeta o prometnoj knjižici i ključevima
 • isplata novo nabavne cijene prilikom totalne štete

Ugovori kasko osiguranje odmah

Cilj FiT2001 je prilagoditi osiguranje svakome i upravo zato više volimo raditi licem u lice. Ukoliko je i vama draže razgovarati i poslovati licem u lice, onda nas posjetite na adresi Božidarevićeva ulica  13 u prizemlju te ćemo tamo spremno odgovoriti na sva vaša pitanja i zajedno prilagoditi uvjete kasko osiguranja vašim potrebama.

Što treba uzeti u obzir ako razmišljate o kasko osiguranju?

Prilikom ugovaranja police kasko osiguranja važno je napomenuti da osoba koja želi kasko osigurati svoj automobil trebala bi razmisliti o sljedećem stvarima:

 1. kolika je vrijednost vašeg automobila
 2. ima li smisla plaćati kasko – koliki je rizik za oštećenje vašeg vozila (parkirate li najčešće u vlastitoj garaži ili na javnom parkiralištu)
 3. koliko ste spremi izdvojiti za kasko osiguranje
 4. od čega se sve želite osigurati

Zašto ugovoriti kasko osiguranje kod nas?

Mi smo iskusni profesionalci koji se već dugi niz godina bave osiguranjem automobila i nekretnina. Naše ime je FiT2001 i nalazimo se u Božidarevićevoj ulici na Maksimiru i za  cilj imamo svakodnevno mijenjanje svijeta osiguranja. Kasko osiguranje je opcija koja dodatno štiti vašu imovinu koju ste svojim napornim radom stekli. Puno kasko osiguranje jamči potpunu bezbrižnost u svakoj prilici i u potpunosti zaokružuje osiguranje motornog vozila. Želite se osigurati pod razumljivim i jasnim uvjetima, brzo, jednostavno i cjenovno prihvatljivo, na usluzi vam stoji FiT2001.

 

Osiguraj svoj automobil u potpunosti
Zatraži najbolju ponudu kasko osiguranja

Brinemo da dobiješ najbolju ponudu police kasko osiguranja odmah.

Ispuni kratki upitnik i kroz par minuta dobit ćeš besplatnu, neobvezujuću ponudu kasko osiguranja na email ili Whatsapp.

Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova

Druge vrste osiguranja

Podsjetnik na registraciju
#zaboraviosam

Opet ste u zadnji tren obnovili policu kasko osiguranja?

Ne dopustite da polica kasko osiguranja istekne, a da niste ugovorili novu.

Popunite obrazac i sljedeće godine ćete na vrijeme dobiti obavijest o isteku kasko osiguranja.

Na vrh
Kontaktirajte nas putem Messengera
Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Filip ĐudajekAgent za osiguranje

Pozdrav!
Kako Vam mogu pomoći?

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.

QR kod za Viber

Pošalji nam sliku svoje police osiguranja i stiže najpovoljnija ponuda osiguranja.

+385 99 6947478

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.