Zašto osigurati nekretninu?

Dom! Vaš stan ili kuća koju ste pretvorili u svoju malu oazu u kojoj se osjećate sigurno zaštićeno i bezbrižno. Ništa ne može zamijeniti taj...

Poplavljena unutrašnjost kuće

Dom! Vaš stan ili kuća koju ste pretvorili u svoju malu oazu u kojoj se osjećate sigurno zaštićeno i bezbrižno. Ništa ne može zamijeniti taj osjećaj sigurnosti koji pruža dom, stoga je mjesto koje zovete domom neprocjenjivo. Mnogo stvari po pitanju sigurnosti možete učiniti kako bi zaštitili svoju nekretninu, ali i osobe koje u njoj borave. Međutim neke stvari su nepredvidive i od njih se treba osigurati.

Osiguranje nekretnina u Republici Hrvatskoj

Prema središnjem statističkom uredu Europske Unije – Eurostatu, u Republici Hrvatskoj gotovo je 90% nekretnina u privatnom vlasništvu, što je prema prosjeku Europske Unije daleko iznad najrazvijenijih zemalja Unije te smo prema tom podatku među vodećim zemljama u Uniji. Međutim kod nas još uvijek nije zaživjelo osiguranje nekretnina te se većina osiguranja u Republici Hrvatskoj odnosi na pokretnine i na zdravstveno osiguranje. Iako su nedavni potresi dodatno pokrenuli zainteresiranost ljudi za osiguranje nekretnina i dalje postoji velika razlika u postotku osiguranosti nekretnina u Republici Hrvatskoj i EU.

Razlozi za osiguranje nekretnine

  1. Bezbrižnost – Osiguranje nekretnine osigurava bezbrižan san. Polica osiguranja stana ili kuće štiti vas od onih stvari na koje ne možete utjecati pa će tako noćne more o požaru, poplavi, potresu ili krađi pasti u zaborav. Neće nas biti dva tjedna doma možda će netko provaliti.
  2. Veliki troškovi popravka – Štete koje nastanu u stanu ili kući, uglavnom su velikih iznosa. Štetu zapaljenje kuhinje ili poplavljene kupaone otplaćivat ćete mjesecima i godinama. Uz policu osiguranja nekretnine pokriveni ste ukoliko dođe do nekog od nenadanih događa koji može oštetiti ili umanjiti vrijednost vašoj imovini.
  3. Niske cijeneOsiguranje nekretnina u Republici Hrvatskoj ne podliježe plaćanju poreza. Upravo zato su cijene osiguranja nekretnina još uvijek prihvatljive te je moguće svoju nekretninu osigurati za 1 kn dnevno. Prosječna polica osiguranja nekretnine u Republici Hrvatskoj iznosi 500 kn na godišnjoj razini, odnosno oko 10 kn po metru kvadratnom.
  4. Veći osjećaj sigurnosti – Budući da su troškovi popravaka stambenih prostora veliki, briga da nešto pođe po zlu može biti jako stresna. Uz osiguranje imovine više ne morate brinuti o stvarima na koje ne možete utjecati. Tako će puknuće cijevi ili požar u kuhinji, koji je iznimno stresan događaj postati manje stresan zbog police osiguranja koja će pokriti troškove popravka.
  5. Dodatne pogodnosti – Osim bezbrižnosti polica osiguranja imovine pruža i neke dodatne mogućnosti. Sve više osiguravajućih društva uz police osiguranja nekretnine pruža i mogućnost hitnih intervencija, što znači da prilikom ugovaranja police imate na raspolaganju mogućnost zvanja majstora od 0-24, bio on bravar, vodoinstalater ili netko drugi. Obično je asistencija uključena u cijenu police osiguranja, ali pitajte svog agenta za ovu dodatnu pogodnost.
  6. Osiguranje stvari u kućanstvu – Prilikom ugovaranja police osiguranja nekretnine, u mogućnosti ste ugovoriti i osiguranje stvari u kućanstvu. Štoviše neke osiguravajuća društva u premiju osiguranja već uključuju i osiguranje stvari u kućanstvu. To znači da prilikom nekog neželjenog i neplaniranog događaja, ukoliko u događaju stradaju vaše stvari, njihova vrijednost će vam biti isplaćena.
Osoba drži kuću na dlanu

Paketi osiguranja imovine

Osiguravajuća društva nude pakete u nekoliko različitih oblika. Iako je svako osiguravajuće društvo posebno ipak u globalu se može odrediti što spada u koji paket osiguranja. Pa tako osnovni paket osiguranja imovine uglavnom uključuje osiguranje od požara, poplave i provale, odnosno nasilnog ulaska u nekretninu. Dodatni paket uključuje pokrivene rizike iz osnovnog paketa, ali i osiguranje stvari i vrednota u kućanstvu, lom staklenih površina i hitnu asistenciju. Ipak, mi vam savjetujemo potpuno osiguranje imovine koje uključuje i osiguranje od potresa. Ali svaka polica osiguranja nekretnine mora biti u potpunosti personaliziran stoga se obratite Vašem agentu za osiguranje.

Želiš dodatne savjete u vezi osiguranja svoje nekretnine?

Osiguranje imovine često je zbunjujući proces.

Želiš nekoga tko će te voditi kroz proces ugovaranja police osiguranja imovine?

Obrati nam se s povjerenjem putem telefona ili whatapp-a i pomoći ćemo ti oko ugovaranja police osiguranja tvoje nekretnine.

 

Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Na vrh
Kontaktirajte nas putem Messengera
Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Filip ĐudajekAgent za osiguranje

Pozdrav!
Kako Vam mogu pomoći?

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.

QR kod za Viber

Pošalji nam sliku svoje police osiguranja i stiže najpovoljnija ponuda osiguranja.

+385 99 6947478

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.