Kasko osiguranje drona

Zaštiti svoj dron u potpunosti!

Neuspješno sletanja drona oštetilo dron koji je kasko osiguran

Tehnologija koju koriste dronovi se sve brže razvija i sve više ljudi ima doticaj sa dronovima u različite svrhe od profesionalne fotografije do snimanja i letenja za zabavu. Međutim, kao i sa svakim vrijednim uređajem, važno je imati odgovarajuće osiguranje kako bi se zaštitili u slučaju nezgode ili gubitka drona. Kasko osiguranje drona je jedan od načina da se osigurate u slučaju takvih situacija i da osigurate vaše ulaganja u dron. Ovaj članak će objašnjavati  što je kasko osiguranje drona, kako funkcionira i zašto bi trebali razmisliti o osiguranju ako posedujete dron.

Kasko osiguranje drona

Kasko osiguranje drona je vrsta dobrovoljnog osiguranja koja pokriva štetu na dronu u slučaju nezgoda ili gubitka. Ono pokriva različite situacije kao što su pad drona, krađa, oštećenje u transportu ili šteta uslijed nezgode. Kasko osiguranje drona također pokrivati troškove popravke ili zamjene drona u slučaju da je dron oštećen ili u potpunosti uništen za vrijeme leta.

Kasko osiguranje drona je posebno važno za profesionalne korisnike dronova zato što oni mogu imati visoke troškove popravke ili zamjene drona u slučaju oštećenja ili krađe drona. Također u slučaju natjecanja djeluju i izvan teritorija Hrvatske pa im je potrebno i teritorijalno osiguranje.

Međutim ono je također važno i za rekreativne korisnike dronova zato što štete čak i na malim dronovima mogu biti velike, a u slučaju kasko osiguranja popravak će pokriti osiguravajuće društvo.

Oštećeni dron koji ima ugovoreno kasko osiguranje dobit će naknadu za popravaka

Razlike u obveznom i kasko osiguranju drona

Obvezno osiguranje drona je vrsta osiguranja koja je zakonom propisana za sve dronove koji su opremljeni kamerom i koji su teži od 250 grama. Obvezno osiguranje odnosi na štetu koju dron može učiniti drugima ili njihovoj imovini, a zapravo obveznim osiguranje osiguravate svoju odgovornost za upravljanje dronom. Obvezno osiguranje drona je slično obveznom osiguranju automobila, gdje se osigurava odgovornost za upravljanje automobilom što znači da se pokrivaju štete koje svojim automobilom učinite drugim ljudima ili njihovim vozilima u slučaju nezgode.

Kasko osiguranje drona, s druge strane, pokriva štetu na samom dronu u slučaju nezgoda ili gubitka. To može uključivati situacije poput padova, krađe, oštećenja u transportu ili štete uslijed nezgoda. Kasko osiguranje nije zakonom propisano kao što je to slučaj sa obveznim osiguranjem.

Ukratko, obvezno osiguranje drona pokriva štetu koju s dron može učiniti drugima dok kasko osiguranje drona pokriva štetu na vašem dronu. Oba tipa osiguranja su važna i trebalo bi ih razmotriti nevisno koristite li dron za komercijalne ili rekreativne svrhe.

Zašto odabrati kasko osiguranje drona

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali odabrati kasko osiguranje drona ako posedujete dron:

  1. Dronovi su skupi uređaji – Ako ste investirali u dron vjerojatno ga želite što duže koristite, a da bi to mogli trebate svoj dron održavati u dobrom stanju. Kasko osiguranje drona može pokriti troškove popravke ili zamjene ako dron bude oštećen ili uništen u nezgodi, a to vam može pomoći da zaštitite svoja ulaganja te da duže uživate u korištenju drona.
  2. Dronovi su ranjivi na štete – Dronovi su izuzetno ranjivi na štete zbog svoje veličine i osetljive opreme. Ako dođe do nezgode ili gubitka, može biti teško pokriti troškove popravke ili zamjene bez osiguranja.
  3. Kasko osiguranje drona pokriva širok raspon situacija – Kasko osiguranje drona pokriva različite situacije kao što su padovi, krađe, oštećenja u transportu, štete uslijed nezgoda ili oštećenja prilikom leta, a to vam daje dodatnu zaštitu u slučaju da se dogodi nešto neočekivano.
  4. Osiguranje vam može pomoći da se opustite – Kada imate kasko osiguranje drona, možete se opustiti i uživati u korištenju drona znajući da ste zaštićeni u slučaju nezgode ili gubitka, a to vam može dati dodatni mir i olakšati vam korištenje drona.

Ukratko, kasko osiguranje drona je važno ako želite zaštititi svoja ulaganja u dron i ako se želite zaštititi u slučaju nezgode ili gubitka. Neovisno u koje svrhe koristite dron razmislite o kasko osiguranju koje možete ugovoriti online putem našeg upitnika.

Osiguraj dron u par klikova mišem
Besplatna ponuda kasko osiguranja drona za tren

Brinemo da dobiješ najbolju ponudu police osiguranja odmah

Ispuni kratki upitnik bez obaveza i kroz par minuta dobit ćeš besplatnu ponudu na email

Što danas želiš osigurati?

Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Na vrh
Kontaktirajte nas putem Messengera
Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Filip ĐudajekAgent za osiguranje

Pozdrav!
Kako Vam mogu pomoći?

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.

QR kod za Viber

Pošalji nam sliku svoje police osiguranja i stiže najpovoljnija ponuda osiguranja.

+385 99 6947478

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.