Kako osigurati dron online?

Saznaj kako osigurati svoj dron u par klikova mišem!

Online osiguranje drona najbrži je način da osigurate svoj dron te da počnete pilotirati. Prema Zakonu Europske Unije svi vlasnici bespilotnih letjelica moraju imati ugovorenu policu osiguranja drona, odnosno moraju imati ugovoreno osiguranje od odgovornosti za upravljanje dronom neovisno služe li se dronom u poslovne ili privatne svrhe.

Ako se pitate kako najbrže osigurati dron, pratite članak i u tri jednostavna koraka osigurajte dron online. Osiguraj dron i počni letjeti već danas.

1. Korak – Ispuni upitnik

Najbrži način da ugovorite policu osiguranja drona je da ispunite upitnik na našoj web stranici.

SUBJEKT

U upitniku kojeg vidite na slici upišite osnovne informacije o dronu kako bismo mi što brže mogli izraditi ponudu osiguranja za Vašu bespilotnu letjelicu.

1.1 Vrsta

U upitnik za početak upišite naziv proizvođača i naziv modela bespilotne letjelice. Ova informacija bit će nam potrebna da bi mogli u ponudi točno istaknuti o kojoj letjelici se radi.

1.2 Namjena

Nakon toga u upitniku odaberi za koju namjenu ćeš koristiti dron, odnosno hoćeš li ga koristiti za privatne ili poslovne svrhe, odnosno hoće li namjena biti komercijalna ili nekomercijalna.

1.3 Podaci o dronu

Sljedeće što morate upisati je godina proizvodnje drona i maksimalnu težinu drona pri polijetanju, odnosno TOW (Take off weight – maksimalna masa pri polijetanju). Pritom ne zaboravite naznačiti radi li se o gramima ili kilogramima budući da postoje razne vrste dronova i ovisno o težini dron ćemo svrstati u njegovu kategoriju. (ovdje će ići link za kategorije drona).

1.4 Teritorijalno pokriće

Na kraju prve strane upitnika odaberite koje teritorijalno pokriće za svoj dron želite ugovoriti, odnosno odaberite želite li pokriće samo unutar Hrvatske, za teritorij Europe ili želite pokriće za cijeli svijet i na kraju pritisni dalje.

Svi traženi podaci potrebni su nam kako bismo mogli izraditi ponudu osiguranja drona, a svaka od navedenih stavki utjecat će na cijenu osiguranja i zato Vas molimo da pravilno ispunite upitnik kako bismo mogli cjelokupni proces maksimalno ubrzati.

Prava strana upitnik za online osiguranje drona na kojoj se upisuju podaci o dronu

VLASNIK

Osim informacija o dronu potrebne su nam i informacije o vlasniku drona kako bismo mogli izraditi informativnu ponudu osiguranja drona.

Na drugoj stranici upitnika upiši svoje podatke, odnosno podatke o vlasniku drona. Odaberi radi li se o pravnoj ili fizičkoj osobi i zatim ispuni sva ostala tražena polja, poput datuma rođenja, adrese i OIBa.

Druga strana upitnik za online osiguranje drona na kojoj se upisuju podaci o vlasniku drona

OSIGURANJE

Na ovoj stranici odaberi koji vrstu osiguranja za svoj dron želite – kasko ili obvezno osiguranje i zatim pritisnite dalje.

Treća strana upitnik za online osiguranje drona na kojoj se odaberi vrsta osiguranja drona

KONTAKT

Na zadnjoj stranici upitnika odaberite na koji način želite da Vas povratno kontaktiramo tako da označite kućicu koju želite i upišete broj svog mobitela ili svoju email adresu. Nakon toga označite da prihvaćate ‘Uvjete korištenja i Pravilnik o privatnosti’ i pritisnite Pošalji.

Četvrta strana upitnik za online osiguranje drona na kojoj se odaberi kontakt

2. Korak – Provjeri cijenu

Nakon što ste ispunili upitnik i poslali informacije, u najkraćem mogućem roku na Vaš mail ili putem poruke stiže besplatna ponuda za osiguranja Vašeg drona.

Provjerite odgovaraju li Vam cijena i uvjeti osiguranja te nas povratno na mail obavijestite prihvaćate li ponudu. Nakon prihvaćanja ponude dodatno ćemo Vas tražiti serijski broj drona koji će nam biti potreban za izradu police osiguranja i predračuna za plaćanje.

3. Korak – Plati i leti

Nakon prihvaćanja ponude i dostave serijskog broja drona na mail ćemo Vam u najkraćem mogućem roku poslati predračun za plaćanje sa svom ostalom popratnom dokumentacijom za osiguranje drona. Nakon uplate agencija za osiguranje FiT2001 šalje policu osiguranja drona na mail, original police na adresu u fizičkom obliku.

Primjer police obveznog osiguranja drona ugovorene online
Na vrh
Kontaktirajte nas putem Messengera
Filip Đudajek - agent za osiguranje u FiT2001 agenciji koja nudi i osiguranje dronova
Filip ĐudajekAgent za osiguranje

Pozdrav!
Kako Vam mogu pomoći?

Skenirajte QR kod i započnimo razgovor u aplikaciji.

QR kod za Viber

Pošalji nam sliku svoje police osiguranja i stiže najpovoljnija ponuda osiguranja.

+385 99 6947478

Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.